Rentefrit lån – gode råd før du låner

Et rentefrit lån kan være særdeles attraktivt, når du ønsker at låne penge. Selvom et lån er rentefrit, er der alligevel nogle ting, som du skal være opmærksom op. Her i artiklen får du en række gode råd, der er vigtige at kende til, før du underskriver en aftale på et rentefrit lån.

Hvor længe er lånet rentefrit?

Når du stifter en rentefrit lån, er det som regel rentefrit i en bestemt periode. De fleste danske låneudbydere kører med en rentefri periode på 30 eller 45 dage. Når lånet er rentefrit, betyder det altså, at der ikke bliver tilskrevet renter i denne periode. Det kan være en god måde at komme i gang med et nyt lån på og ikke mindst en god måde til at få et billigere lån.

Nogle lån er rentefrie i hele låneperioden, der dog sjældent er specielt lang. Selvom du bliver tiltalt af et lån helt uden renter, skal du være opmærksom på den korte løbetid på lånet. Betaler du ikke dine afdrag til tiden, vil lånet vokse hurtigt, ligesom der vil komme gebyr på lånet.

Er gebyrerne højere?

Hvis et lån er rentefrit, er det ikke ualmindeligt at gebyrerne bliver højere. Det er nemlig en måde for låneudbyderne at tjene nogle af pengene hjem, nu hvor pengene ikke kommer gennem renter. Derfor er det ekstra vigtigt, at du får læst låneaftalen grundigt igennem, før du underskriver den. Der kan være vigtige ting omkring gebyrer, som du skal være opmærksom på.

Kort løbetid på rentefrie lån

Hvis du vælger et lån, der er helt rentefrit, skal du være opmærksom på, at der ofte er en kort løbetid på denne slags lån. Tit er løbetiden ikke længere end 30 dage. Låner du 5.000 kroner, skal du altså være opmærksom på, at du skal betale nogle høje beløb af hurtigt. Det stiller krav til din økonomi, der skal kunne klare dette.

Hvor finder jeg rentefrie lån?

Hvis du ønsker et rentefrit lån, skal du låne penge online. Det er ikke muligt at få et rentefrit lån i bankerne, hvorfor du skal på internettet. Her er mange låneudbydere, der er i hård konkurrence med hinanden om kunderne. Derfor tilbyder de hele tiden bedre vilkår – blandt andet rentefrie lån de første 30 dage. Før du vælger en låneudbyder, bør du altid få tilbud fra mindst 3 låneudbydere. Der kan nemlig godt være en stor forskel på de gebyrer, der kommer på lånet. Det gælder blandt andet stiftelsesomkostninger, administrationsgebyr og så videre. Du kan læse meget mere om rentefrie lån her – https://kviklanet.dk/laan-penge/rentefrit/.